متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/11/28
  • - تعداد بازدید: 36
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

بررسی تغییرات رفتاری، بیولوژیکی و ملکولی در سوسری آلمانی مواجهه یافته با آفت‌کش فنیتروتیون و آلاینده‌های منتخب هوا

مدیر گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریهای دانشکده بهداشت از برگزاری جلسه دقاع از پایان نامه دانشجوی دکتری تخصصی این گروه خبرداد.

به گزارش روابط عمومی، دکتر «ابوذر سلطانی» گفت: این جلسه دفاع با عنوان " بررسی تغییرات رفتاری، بیولوژیکی و ملکولی در سوسری آلمانی مواجهه یافته با آفت‌کش فنیتروتیون و آلاینده‌های منتخب هوا" توسط  "مظفر واحدی" به راهنمایی خود و دکتر «کوروش عزیزی» برگزار گردید.

 

 

دکتر سلطانی افزود: استفاده گسترده و طولانی‌مدت از سموم ارگانوفسفره مانند فنیتروتیون منجر به بروز مقاومت در سوسری آلمانی شده است. مکانیسم‌های مقاومت شامل تغییرات رفتاری، کاهش نفوذ سم، مقاومت متابولیکی و تغییر در اهداف مولکولی می‌باشد. این تغییرات موجب کاهش اثربخشی سموم و نیازمند پایش دقیق‌تر و استراتژی‌های کنترل نوین می‌باشد.

 

 

در این مطالعه، گروه‌های مختلف سوسری آلمانی تحت تیمار با غلظت‌های متفاوت آفت‌کش فنیتروتیون و آلاینده‌های هوا قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مواجهه سوسری‌ها با آفت‌کش فنیتروتیون و آلاینده‌های هوا، تغییرات قابل‌توجهی در رفتار، بیولوژی و مکانیسم‌های مولکولی آن‌ها ایجاد می‌کند.

تأثیر هم‌افزایی آلاینده‌های هوا و سموم بر پارامترهای بررسی‌شده نشان‌دهنده نقش کلیدی عوامل محیطی در تشدید مقاومت سوسری‌ها می‌باشد. این نتایج بر لزوم تدوین استراتژی‌های پایش و مدیریت یکپارچه جهت کنترل این آفت تأکید می‌کند. همچنین، شناسایی دقیق مکانیسم‌های مقاومت می‌تواند به طراحی سموم جدید با کارایی بالاتر و آسیب کمتر به محیط‌زیست کمک کند.

دکتر سلطانی افزود: این پژوهش شواهد جدیدی در خصوص اثرات زیان‌آور سموم و آلاینده‌ها بر سوسری آلمانی ارائه داد و ضرورت بررسی بیشتر در راستای مدیریت پایدار این آفت را نشان داد. یافته‌های این پژوهش می‌تواند به بهبود سیاست‌های کنترل آفات و همچنین کاهش وابستگی به سموم شیمیایی کمک کنند.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 118423
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید