متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/06/24
  • - تعداد بازدید: 112
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده بهداشت شیراز

برگزاری جلسه دفاع از رساله آقای مهدی کارگر دانشجوی دکترا آموزش بهداشت و ارتقا سلامت

برگزاری جلسه دفاع از رساله آقای مهدی کارگر دانشجوی دکترا آموزش بهداشت و ارتقا سلامت

 مدیر گروه ارتقاء سلامت، دکتر "لیلا قهرمانی" از برگزاری دفاع از رساله آقای مهدی کارگر دانشجوی دکترا آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت آموزش بهداشت خبر داد. 

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، دکتر قهرمانی گفت : این جلسه  در زمینه " طراحی و اجرای برنامه آموزشی بر اساس رویکرد آموزش روانی برای مراقبین بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی و ارزشیابی اثربخشی آن بر بار مراقبتی آنها"  به راهنمایی " دکتر مهین نظری "  با  حضور اساتید   در روز دوشنبه مورخ 21/6/1400  از ساعت 8 لغایت 10  به صورت مجازی  برگزار گردید.

 

دکتر قهرمانی گفت:این مطالعه در دو بخش کیفی و مداخله ای انجام شد . بخش اول مطالعه شامل یک پژوهش کیفی به منظور استخراج عوامل ایجادکننده بار مراقبتی برای مراقبین بیماران دوقطبی بود که در طی آن با13  تن از مراقبین بیماران دوقطبی و 14 نفر از درمان گران آنها مصاحبه حضوری صورت گرفت. نتایج حاصل از انجام این مصاحبه نشان داد که ویژگی های ذاتی بیماری دوقطبی، خصوصیات خود مراقبین و همچنین کیفیت مداخلات انجام شده برای مراقبین این بیماران از مهمترین عوامل اثر گذار روی بار مراقبتی خانوده های این بیماران بوده اند . در بخش دوم که با استفاده از یافته های مطالعه کیفی در بخش اول طراحی شد یک گروه متشکل از مراقبین خانوادگی بیماران دوقطبی در طی چهار ماه از طریق نرم افزار واتس آپ آموزش های لازم برای کاهش بار مراقبتی را دریافت نمودند.این مداخله که با وجود یک گروه شاهد انجام شد حاکی از آن بود که آموزش روانی ارائه شده توانسته بود به شکل معنی داری بار مراقبتی مراقبین گروه مداخله را کاهش و میزان دانش آنها از بیماری دوقطبی و خودکفایتی مراقبین آنها در مراقبت کردن از این بیماران را ارتقاء دهد. همچنین این مطالعه نشان داد آموزش مجازی خانواده ها توانسته بر میزان تمکین دارویی بیماران مراقبین گروه مداخله تاثیر معنی دار بگذارد. در عین حال، میزان به کارگیری خدمات بالینی مراقبین گروه مداخله با اجرای این برنامه آموزشی به شکل معنی داری افزایش یافته بود.

 

درپایان دکتر قهرمانی گفت: این مطالعه توانست موجب کاهش بار مراقبتی مراقبین بیماران دوقطبی گروه مداخله نسبت به گروه کنترل گردد.این یافته بر ضرورت پیگیری ارائه آموزش های لازم به خانواده های بیماران مزمن اعصاب و روان در مسیر کم کردن آلام آن ها تاکید کرده و زمینه ایجاد بستر آموزش مجازی برای این گروه از مخاطبین را فراهم نمود.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 46854
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید