دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
برگزاری کارگاه Advocacy (جلب حمایت همه جانبه)
برگزاری کارگاه Advocacy (جلب حمایت همه جانبه)
دکتر مهین نظری مدیر گروه ارتقا سلامت از برگزاری کارگاه advocacy مختص دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی آموزش بهداشت و سلامت سالمندی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، این کارگاه دو ساعته با تدریشس خدیجه جعفرپور دانشجوی دکتری تخصصی آموزش بهداشت و ارتقا سلامت در تاریخ پنجم دی ماه 1401 در محل آمفی تئاتر دانشکده بهداشت با حضور دانشجویان رشته های آموزش بهداشت و سلامت سالمندی برگزار گردید.
بطور کلی میتوان گفت جلب حمایت همه جانبه نوعی راهبرد ارتباطی است که محور اصلی آن تاثیرگذاری بر افراد کلیدی و تصمیم گیرنده است و با هدف اصلاح سیاست ها ی جاری در حمایت از سلامت استفاده از این راهبرد برای ایجاد تغییر در سیاست ها در سازمانهای دولتی و غیر دولتی سیاستگزاران و فعالان برنامه های حمایتی استفاده می شود.
جلب حمایت همه جانبه منجر به خلق برنامه های جدید و بهبود کیفیت زندگی افراد، گروه ها و جوامع می شود.
Advocacy در فرهنگ لغات به معنای دفاع کردن و حمایت از فرد، موضوع یا جنبشی خاص و یا "کسب حمایت عمومی برای یک ایده، عمل یا باور، فرایند نفوذ در سیاست گذاران و تغییر سیاست هـا، برنامه ها و موقعیت هاو هدایت سیاست عمومی به سوی پیشرفت زندگی افرادی با صدای ضعیف تر و قدرت کمتر است.
سیاسـت مـی توانـد:
طرح، استراتژی ،دستور کار، برنامه یا اقدامات اجرایی ،قوانین مربـوط بـه حقوق شـهروندی،تصمیمات بودجـه ای ، بخشی از قانون یـا مقررات یـا پروتکل و دستورالعمل صادر شده توسط دولت، نهاد ها و یا موسسه های چند ملیتی باشد.
سیاست گذاران شامل: مقامات دولتی ، افـراد با قدرت سیاسی رسمی که شامل: نمایندگان مجلس، وزرا یا مقامات موسسات و کارکنان آنها است.
ابزارهای حمایت طلبی: "مستقیم به سوی هدف" (Straight to the Point) است و سازمان هایی که قصد دارند فعالیت های حمایت طلبی را در برنامه های عملیاتی خود بگنجانند
وظایف حمایت کنندگان سلامت :(Health Advocates): تحت تاثیر قراردادن موضوعات سلامت، دولت ها، سازمان ها و افراد جامعه ، فراهم سازی و زمینه برای رفع مشکلات ، شناخت اصول و مفاهیم کلیدی این راهبرد، استفاده درست از آن در جهت اهداف نظام سلامت و افزایش اثربخشی اقدمات در این زمینه است./
نظر دهید