دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
تاثیر ایمنی منازل بر وقوع آسیب ها در دوران کودکی
تاثیر ایمنی منازل بر وقوع آسیب ها در دوران کودکی
کودکان از ابتدای تولد تا سن پنج سالگی در معرض آسیب های جدی در خانه قرار دارند. هرساله تعد زیادی کودک به علت سوانح و اتفاقات به اورژانس منتقل می شوند.
کودکانی که بدون نظارت یا با نظارت ناکافی در خانه رها شوند ممکن است با پیامدهای منفی جسمی، ذهنی و حتی اجتماعی مواجه شوند. فقدان نظارت می تواند با صدمات ناخواسته دوران کودکی از جزئی تا مواردی با شدت های بالا و حتی کشنده همراه باشد. در موارد نظارت ناکافی برکودکان، عوامل متعددی با تعامل یکدیگر می توانند خطر آسیب زایی را در بین کودکان افزایش یا کاهش دهند. در گزارشی که در کشور هند انتشار یافته عنوان شده است که صدمات غیر عمدی که قابل پیشگیری هستند، یک مشکل عمده بهداشت عمومی به حساب می آیند که به طور قابل توجهی می توانند بر کودکان تأثیر بگذارند. همچنین در این گزارش عنوان شده است که صدمات ناخواسته در کودکان محصول ترکیبی و مرتبط با رفتارهای انسانی، محیطی و سایر عوامل جمعیتی می باشند.
پس بهتر است قبل از اینکه اتفاق ناگواری بیفتد دست به کار شوید و پیش از به دنیا آمدن نوزاد تدبیری برای ایمن سازی منزل بیندیشید. با یک طراحی مناسب و کمی تجهیزات می توانید برای زمانی که کودکتان می خواهد به راه بیفتد آماده شوید. بهترین حالت این است که مثلا قبل از شروع خزیدن اقدامات لازم را انجام دهید و پیش از اینکه کودک کاملا به راه بیافتد تغییرات مناسب را در خانه صورت بدهید.
در زیر به تعدادی از نکات ایمنی در خانه اشاره شده می شود:
1) پریزهای برق بدون پوشش باشند: فرزند شما به سادگی می تواند سیمی را از پریز خارج کند و شیء فلزی وارد سوراخ های آن کرده و دچار برق گرفتگی شود. پریزهارا پشت مبلمان مخفی کنید و اگر مشخص هستند برای آنها درپوش بگذارید.
نظر دهید