متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/11/10
  • - تعداد بازدید: 3310
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

تب خال

تب خال

 تب خال یک بیماری ویروسی است که توسط ویروسی به نام هرپس سیمپلکس ایجاد می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشکده، در این بیماری موضع درگیر به صورت ملتهب همراه با  مجموعه ای از ‌تاول‌های ریز نمایان می‌شود. ویروس عامل بیماری تب‌خال در صورت، ناحیه تناسلی هر دو جنس، مغز و چشم دیده می شود. برای بیماری تب‌خال هنوز درمان قطعی وجود ندارد و اگر ویروس وارد بدن شود تا پایان عمر همراه شخص خواهد ماند. ویروس های ایجاد کننده تب خال دو نوع  می باشند، هرپس ویروس نوع یک، که تب خال لب و صورت  را ایجاد کرده و می‌تواند چشم را درگیر کند و هرپس ویروس نوع دو که از طریق تماس جنسی منتقل می‌شود و به ندرت مشکلات چشمی ایجاد می‌کند. ویروس از راه ترشح تاول‌ها به سرعت گسترش می‌یابد. بیشترین احتمال انتقال آلودگی از زمان پیدایش تاول ها، تا زمان خشک شدن آن ها می‌باشد.

پیدایش تاول‌های بسیار کوچک و دردناک معمولاً در اطراف دهان از علائم این بیماری است. این تاول‌ها به صورت گروهی ظاهر می شوند و در اطراف هر کدام یک حلقه قرمز وجود دارد. داخل این تاول‌ها مایع وجود دارد. اما پس از مدتی تاول ها خشک شده و ناپدید می شوند. اگر چشم نیز دچار عفونت شود ، علائمی چون درد و قرمزی چشم، حساسیت به نور، اشک ریزش و احساس جسم خارجی درچشم ایجاد می شود. بهبود خود به خودی در عرض چند روز تا یک هفته و گاهی بیشتر اتفاق می افتد. عود مجدد تب خال امری معمول است.

در صورت ابتلا به بیماری تب خال برای اولین مرتبه، ویروس در سلول‌های عصبی پوست به طور نهفته باقی مانده و به واسطه یک سری عوامل ازقبیل تب، قاعدگی، استرس، گرما، ضربه، ضعف سیستم ایمنی، مصرف داروهای خاص و قرارگرفتن در معرض نور آفتاب، ویروس فعال می‌شود.

ویروس از طریق تماس فرد به فرد یا تماس با ترشحات بزاقی، چشمی، ادرار یا مدفوع انتقال می یابد. تاول ها و زخم های تب خال تا زمانی که بهبود نیافته باشند مسری می باشند. عوارض تب خال، جاری شدن بزاق دهان، بوی بد دهان، تورم غدد لنفاوی گردن است. در صورتی که سیستم ایمنی بدن ضعیف شده باشد، ویروس تب خال ممکن است در دیگر نقاط بدن مانند کبد، شش و مغز وارد شده و از طریق گردش خون به همه نقاط بدن منتقل شود.           
مسکن‌هائى مانند آسپیرین و استامینوفن براى درد ناشى از تب خال مناسب هستند. همچنین کمپرس با سرم نمکى (یک قاشق چایخورى نمک در یک لیوان آب) تسکین‌ دهنده بوده و به پاکیزه نگه داشن تاول‌ها کمک مى‌کند.

درمان بیماری تب خال شامل، نوشیدن مایعات خنک یا جویدن بستنی یخی، قرار دادن یک تکه یخ حدود یک ساعت روی محل (تا 24ساعت اول پس ظاهر شدن ضایعات پوستی)، استفاده از پماد اکسید روی یا کرم ضدآفتاب روی لب ها، استفاده از پماد آسیکلوویر و قرار دادن لایه نازکی از آن، بر روی تب خال (هر شش ساعت یک بار) می باشد. شستشوی مرتب دست ها، خودداری از روبوسی و تماس پوستى با افراد مبتلا به تب خال و عدم استفاده از وسایل مشترک، براى پیشگیرى از بروز تب خال توصیه می شود. افرادی که دچار تب خال می شوند، از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب نیز باید خودداری کنند. به منظور پیشگیری از عود مجدد بیماری، از دستکاری کردن ضایعات و خود درمانی چشم مبتلا به عفونت خودداری شود همچنین برای شستشوی دندان ها باید از مسواک نو استفاده نمود. لازم است پس از بهبودی، مسواک استفاده شده دور انداخته شود. همچنین دورکردن افکار منفی، کاهش فشار عصبی، استرس و انجام تمرینات ورزشی نیز توصیه می شود./ برزگری

مهناز زادانی فرد- کارشناس گروه بهداشت عمومی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 54574
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید