متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1402/02/20
  • - تعداد بازدید: 34
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

تفاوت‌های آلرژی فصلی با کرونا

تفاوت‌های آلرژی فصلی با کرونا

🔹 فصل بهار با همه زیبایی هایی که دارد بواسطه گرده افشانی درختان و گیاهان موجب بروز علائمی در افراد حساس می گردد که این بیماری را آلرژی فصلی یا آلرژی بینی (رینیت آلرژیک) می گویند.

 آلرژی یا حساسیت های تنفسی (آلرژی بینی، آسم آلرژیک و یا سینوزیت آلرژیک) ناشی از واکنش نابجای سیستم ایمنی بدن فرد حساس به مواد تنفسی خارج بدن (در اغلب موارد گرده های گیاهان) می باشد. بروز واکنش ها و علائم آلرژیک در فرد حساس به عوامل مختلفی نظیر جنس ماده حساسیت زا (آلرژن)، راه ورود ماده حساسیت زا به بدن، سن، ژنتیک بستگی دارد. گرده درختان در فصل بهار، گرده چمن‌ها در ابتدای تابستان، گرده علف‌های هرز در انتهای تابستان و اوایل پاییز به عنوان آلرژن‌های خارج از محیط منزل مسئول ایجاد علایم آلرژی در این بیماران هستند. به‌دلیل شباهت برخی علائم آلرژی فصلی به کرونا، ممکن است باعث ایجاد نگرانی در برخی افراد شود.اگرچه تست کرونا معیار دقیق و مهم‌تری برای تشخیص کرونا از آلرژی فصلی است اما با مقایسه علائم حساسیت فصلی و کرونا تا حدی می‌توان این دو را از یکدیگر تشخیص داد. وجود تب و سرفه جزو شایع‌ترین شکایات در بیماری کرونا است که در آلرژی فصلی وجود نداشته یا کمتر وجود دارد؛ در حالی که خارش بینی و چشم از شکایات کلیدی برای تشخیص رینیت آلرژیک و افتراق آن از بیماری کرونا است.

 

🔹 درمان آلرژی بینی را میتوان بر سه اصل پیشگیری از تماس با آلرژن‌ها، درمان دارویی (فارماکوتراپی) و در نظر قرار دادن حساسیت زدایی (ایمونو تراپی، واکسن‌های آلرژی) استوار دانست. تنها اقدام موثر برای اجتناب از آلرژن‌های حیوانات (سگ و گربه) دور کردن آنها از خانه است. اجتناب از گرده گیاهان و قارچ‌ها نیز با قرار گرفتن در محیط‌های دارای دستگاه‌های تهویه هوا امکان پذیر است همچنین ملحفه تشک و پوشش بستر خواب فرد مبتلا به آلرژی نیز باید هر هفته با آب داغ شسته شود.

دکتر هاله قائم مدیر گروه اپیدمیولوژی
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 78467
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید