متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/02/07
  • - تعداد بازدید: 235
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

توصیه های مربوط به ماه مبارک رمضان

توصیه های مربوط به ماه مبارک رمضان


توصیه های مربوط به ماه مبارک رمضان *

ضمن آرزوی توفیق روزه داران در کسب رضایت الهی در ایام پر برکت ماه مبارک رمضان نکات مهمی را در جهت حفظ سلامتی عزیزان روزه دار و نمازگزار اعلام میداریم امید است با رعایت مستمر و دقیق این نکات ضمن حفظ سلامتی این عزیزان و خانواده محترمشان از برکات این ماه حداکثر بهره کسب گردد.

 

 

نکات مربوط به مکان برگزاری مراسم نماز یا دعا

1- ترجیحاً مراسم در مکانهای سرباز و در هوائی آزاد برگزار گردد. در صورت اجرای مراسم در مکانهای بسته از تهویه مناسب مکان و بازبودن حداکثری پنجره ها اطمینان حاصل گردد. ( از دستگاه های هوا ساز با گردش داخلی هوا مانند اسپیلت استفاده نگردد چرا که این نوع سیستمهای گرمایشی و سرمایشی هوای داخل را به صورت چرخشی به حرکت در می آورند و باعث تسهیل در سرایت بیماری می گردند).

2- مدت زمان برگزاری مراسم را تا حد ممکن کوتاه نموده و محدود به برگزاری اصل برنامه نمایید.

3- در صورت امکان مراسم را در چند جلسه کوچکتر یا در مکانهای متفاوت با جمعیت کمتر برگزار نمایید.

4- در هنگام ورود و خروج، نمازگزاران به گونه ای مدیریت گردند که از تراکم افراد مثلا در وضوخانه ها، راهروها یا کفش داریها جلوگیری گردد.

5- از غربالگری افراد در هنگام ورود به مکانهای مذهبی (بصورت پرسش از سلامتی افراد در خصوص داشتن علائمی مانند تب، سرفه، عطسه، گلودرد ، کوفتگی، لرز) استفاده گردد. در صورت شناسایی فردی با علائم بیماری تلاش گردد تا بتوان افراد در تماس را شناسایی نمود . هر دو گروه را به مراکز مرتبط بهداشت جهت پیگیری بیشتر معرفی نمائید.

6- از وجود و در دسترس بودن مواد شستشوی دست مانند صابون مایع و مواد ضدعفونی کننده مناسب برای تمامی شرکت کنندگان اطمینان حاصل نمایید.

7- از تهویه مناسب سرویسهای بهداشتی و وضوخانه ها و ضدعفونی مرتب این اماکن اطمینان حاصل نماید.

8- از تجمع در وضوخانه ها کفش داری ها و توالت ها و دستشویی خودداری شود

9- از دسترسی به دستمال کاغذی و ظروف زباله ترجیحا درب دار در ورودی و خروجی اماکن اطمینان حاصل نمایید. از تخلیه و دفع مناسب زباله های به جا مانده اطمینان حاصل نمایید.

10- از تجمع افراد در مکانهایی که معمولا فعالیتهای مربوط به رمضان در آن صورت می گیرد مانند فروشگاههای غذاهای مخصوص رمضان و مکانهای توزیع غذای نذری جلوگیری گردد.

11-در صورت امکان برگزاری مراسم به گونه ای مدیریت گردد تا  افراد همزمان جهت ورود و خروج  اقدام ننمایند. مثلاً جدا کردن صف زنان و مردان و .زمانبندی خروج پس از اتمام مراسم.

12- مراکز مذهبی و مکانهای برگزاری نماز و دعا را به طور مرتب نظافت و در صورت امکان ضد عفونی نمایید. خصوصاً نقاطی که مورد تماس مستقیم افراد قرار می گیرند مانند دستگیره دربها،  آسانسورها و حفاظ راه پله ها و سرویسهای بهداشتی و مهرهای متعلق به نمازخانه ها.

 

 توصیه های مربوط به روزه داران

رفتارهای بهداشتی را تشویق و تقویت نمایید

1-رعایت فاصله حداقل یک متر بین افراد در تمام مدت برگزاری مراسم

2-از روشهای سلام و احترام که نیازمند تماس مستقیم میباشند مانند مصافحه (دست دادن با هم) و معانقه (در آغوش گرفتن یکدیگر) خود داری و به جای آن از روشهای غیر تماسی با فاصله مانند سلام کردن تکان دادن دست یا سر استفاده گردد.

3-افراد را تشویق کنید تا در صورت احساس نامناسب یا وجود هر یک از علائم شایع کوید 19(تب، سرفه، عطسه، گلودرد ، کوفتگی، لرز) از حضور در جمع امتناع و انجام فرایض را به صورت فردی دنبال کنند.

4-به افراد سالمند و افرادی که دارای بیماریهای زمینه ای ( مانند بیماریهای دیابت، قلبی تنفسی و سرطان) می باشند توصیه میشود که از شرکت در مراسم جمعی مذهبی خودداری نمایند. این افراد در معرض نوع شدید و کشنده بیماری می باشند. در صورت برگزاری مراسم رمضان به صورت جمعی نکات زیر در نظر گرفته شود.

5- نمازگذاران را تشویق نمایید که از مهر و جانماز شخصی جهت برگزاری مراسم استفاده نمایند. این وسائل باید قبل از ورود به منزل شسته و  ضدعفونی گردند.

6- نسبت به اعلام نکات آموزشی و بهداشتی شامل موارد فوق از طریق پوستر یا بلندگو اقدام نمایید.

7- در صورت برگزاری مراسم افطار و توزیع غذا از بسته بندی با ظروف یکبار مصرف توسط افراد با سلامت کامل استفاده نمایید. ( مجدداً تاکید میگردد از تجمع افراد در هنگام دریافت یا توزیع غذا خودداری گردد)

8-افراد را تشویق و ترغیب کنید تا در صورت احساس نامناسب یا وجود هر یک از علائم کوید 19( سرفه ، گلودرد، تب) از حضور در جمع امتناع و انجام فرایض را به صورت فردی دنبال کند.

9-به افراد سالمند و افرادی که دارای بیماریهای زمینه ای ( مانند بیماریهای دیابت، قلبی تنفسی و سرطان) می باشند توصیه کنید که از شرکت در مراسم جمعی مذهبی خودداری نمایند این افراد در معرض فرم شدید و کشنده بیماری می باشند.

10-نمازگزاران تشویق گردند که ضدعفونی کننده های شخصی را به همراه داشته باشند تا از تجمع جهت دسترسی به این مواد در مراکز عمومی خودداری گردد.

 

 

جهت تهیه این متن از دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت استفاده شده است:

Safe Ramadan practices in the context of the COVID-19

Intrerim  guidance (5 April 2020)

دکتر محمد فراروئی، گروه اپیدمیولوژی

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 23244
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید