دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
توضیحات دکتر ابوذر سلطانی در رابطه با بیماری تب دنگی
دکتر "ابوذر سلطانی" استاد تمام گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، در رابطه با روشهای محافظت شخصی در برابر گزش حشرات بخصوص پشه آئدس، ناقل تب دنگی توضیحاتی ارائه نمود.
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، دکتر سلطانی در این رابطه گفت: در مورد پشه هایی مانند آنوفل (ناقل بیماری مالاریا) که به هنگام شب انسان را مورد گزش قرار می دهد، استفاده از پشه بند گزینه مناسبی می باشد، منتهی در مورد پشه آئدس ناقل تب دنگی که در هنگام روز و بخصوص زمان طلوع و نزدیک غروب آفتاب خونخواری می کند محافظت بیشتری لازم است.
استاد تمام گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها افزود: استفاده از لباس های رنگ روشن و آستین بلند گزینه مناسبی برای دور شدن و عدم جلب پشه ها و عدم گزش این پشه می باشد، البته استفاده از ترکیبات رپلنت یا دورکننده که بصورت پماد و لوسیون و اسپری در دسترس می باشد بر روی پوست نواحی باز بدن لازم است. البته قابل ذکر است که این ترکیبات نباید بروی چشم، دهان و نواحی مخاطی بدن کشیده شود، البته ابتدا مقداری کمی بر روی پوست بدن چک شود و درصورت عدم حساسیت استفاده شود. افرادی که مشکلات پوستی مانند اگزما و یا حساسیت دارند می توانند این ترکیبات را بر روی لباس اسپری نمایند. در مورد کودکان و نوزادان حتما بر روی لباس باشد و بر روی پوست بدنشان کشیده نشود. در مورد بچه ها استفاده از پشه بند گزینه بسیار مناسبی است.