دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
ثبت اختراع توسط اساتید و دانشجوی دکترای بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها دانشکده بهداشت
مدیر گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها از ثبت اختراع توسط دانشجوی دکترای این گروه خبر داد.
دکتر «محمد جعفر مومن باله فرد» در این رابطه گفت: «مرضیه شهریاری» دانشجوی دکترای بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها بهمراه اساتید راهنمای خود دکتر «کوروش عزیزی» و دکتر «حمزه علی پور» موفق به ثبت اختراع تحت عنوان " پروتئین نوترکیب HmF.2 بر علیه کنه هیالوما مارژیناتوم گونه ایرانی ناقل بیماری CCHF" شدند.
دکتر مومن باله فرد افزود: تب کریمه- کنگو یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود. بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکراین شرح داده شد و نام تب خونریزی دهنده برای آن اعلام گردید. همچنین در سال ۱۹۵۶ در کنگو مشاهده گردید. از این رو ارتباط این دو مکان و بیماری باعث اسم فعلی شد. CCHF در انسان بیماری شدید همراه با مرگ و میر حدود ۳۰ ٪ ایجاد میکند و شیوع بیمارستانی آن نیز بسیار بالا میباشد. مهمترین راه آلودگی کنه، خونخواری کنه Hyalomma از مهرهداران میباشد. یک بار آلودگی موجب میشود کنه در تمام طول مراحل تکامل آلوده باقی بماند و کنه ممکن است عفونت را به مهرهداران بزرگ مثل دامها منتقل کند. ویروس یا آنتیبادی آن، در کنه Hyalomma در مناطق وسیع دنیا پیدا شده است و عفونت در انسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست نیز ایجاد میشود.
بیماری در حیوانات اهلی هیچ گونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان در طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد (به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان). هم چنین تماس با خون و بافت بیماران بخصوص در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آنها گردد باعث انتقال بیماری میشود.
بیمار در طی مدتی که در بیمارستان بستری است به شدت برای دیگران آلودهکننده است، عفونت های بیمارستانی بعد از آلودگی با خون و یا ترشحات بیماران شایع میباشند.
نظر دهید