دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
رابطه ی بین سواد سلامت کرونا ویروس با پایبندی به رعایت پروتکل های بهداشتی و سطح افسردگی، اضطراب و استرس
رابطه ی بین سواد سلامت کرونا ویروس با پایبندی به رعایت پروتکل های بهداشتی و سطح افسردگی، اضطراب و استرس
شیوع بیماری کرونا، در ایران علاوه بر ایجاد نگرانی درباره ی سلامت فردی و اجتماعی، با نوسانات ارزی و تحریم های مختلف علیه کشور همزمان بود که موجب شد عرصه بر مردم، به ویژه قشر کارگر تنگ تر شود. بدیهی است هم زمانی همه گیری بیماری کووید-19 با نوسانات ارزی، فشار روانی زیادی از جمله استرس، اضطراب و افسردگی را بر دوش قشر کارگر کشور وارد آورد.
علی رغم واکسیناسیون گسترده علیه این بیماری، موارد ابتلا و مرگ ناشی از کووید حتی در جمعیت واکسینه شده نیز وجود دارد و با توجه به اینکه هیچ درمان شناخته شده ای برای بیماری کووید-19 تاکنون معرفی نشده، سنگ بنای مدیریت این بیماری، پیشگیری به کمک رعایت پروتکل های های بهداشتی است. آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت باور دارد برخورداری از سواد سلامت مناسب، مواجهه با بحران و مشکلات ناشی از آن را آسان کرده و موجب تسهیل اتخاذ رفتارهای بهداشتی خواهد شد.
نتایج نشان داده است حدود نیمی از کارگران کارخانه ی سنگ شکن با درجات خفیف تا متوسط مشکلات بهداشت روانی درگیر هستند که این آمار نگران کننده است. علاوه بر این سواد سلامت قوی ترین پیش بینی کننده ی پایبندی به رعایت پروتکل های بهداشتی می باشد.
این مطلب از جلسه دفاع از پایان نامه "آقای کاوه قدرتی" دانشجوی دوره ی MPH به راهنمایی دکتر "لیلا قهرمانی" با عنوان " بررسی رابطه ی بین سواد سلامت کرونا ویروس با پایبندی به رعایت پروتکل های بهداشتی و سطح افسردگی، اضطراب و استرس در کارگران کارخانه های سنگ بری اقلید- فارس" استخراج گردیده است./برزگری
دکتر علی خانی جیحونی عضو هیات علمی و مسئول دوره MPH دانشکده بهداشت
نظر دهید