متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/01/07
  • - تعداد بازدید: 4190
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دانشکده بهداشت شیراز

رانندگی امن در جاده و ایام نوروز

رانندگی امن در جاده و ایام نوروز

در چند روز اخیر مسافرت های نوروزی 1401 متاسفانه ، خیلی از هموطن هایمان را از دست داده ایم پس بیشتر مراقب باشیم که جلوی حوادث دردناک را بگیریم حوادثی که زاییده ی عملکرد خودمان هست که به علت بی احتیاطی حاصل می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، عوامل تصادفات جاده ای که بسیار به نظر ساده ولی در عین حال مهم هستند را به جامعه عزیز گوشزد می کنیم باشد تا نوروزی سالم و شاد را سپری کنیم.

خواهشمند هست دقت و توجه کنند.

1-بی دقتی رانندگان در عملکرد رانندگی امن :

هوشیاری و آگاهی راننده محترم می بایست در طول سفر به رانندگی ،جاده ، تابلوها و وسایل نقلیه باشد.

معمولا ذهن انسان در یک زمان ، یک کار را انجام می دهد و بهتر هست در حین سفر ، راننده فقط هدفش رسیدن به مقصد به سلامت باشد تا ذهن راننده با توجه و آگاهی کامل فقط دستور صحیح فرمان اتومبیل را انجام دهد ، بخصوص برای رانندگان جوان که ذوق سفر باعث شور و شوق خاصی در آنان می شود و به ویژه اگر برای اولین بار این مسیر سفر را طی می کنند و آشنایی کامل به جاده ندارند توجه، تمرکز و دقت شان را لطفا بیشتر کنند .

2-عدم توجه سرنشینان به راننده و جاده: سرنشین محترم ، هم به

اندازه راننده در امنیت سفر دخیل هست چرا که باید حامی راننده باشد بطوریکه به راننده ، نکات ضروری مثل رعایت سرعت مجاز ، عدم سبقت غیرمجازو ... را مرتب به راننده گوشزد کند چرا که در کل ، انسان فراموشکار هست .

3-توجه به موبایل و پیام های ساطع شده اش :

راننده عزیز، اجازه چک کردن پیام ها و خبرها را از فضای مجازی در حین رانندگی ندارد چون باعث حواس پرتی می شود ، در موارد لزوم سرنشین می تواند پاسخگو تماس های وی باشد .

توصیه می شودهنگام توقف برای استراحت ، نماز یا وعده غذایی و یا زمان بنزین زدن اتومبیل ،راننده حترم به چک کردن گوشی همراه بپردازد .همه فرستندگان پیام و خبرها سلامتی شما را می خواهند پس خبری نیست .

4-گوش کردن به موسیقی هایی که مناسب جاده نیست: همه افراد در اتومبیل ، می بایست جهت گوش دادن به موسیقی در اتومبیل ، یک اعتدال را رعایت کنند و ذوق و سلیقه خود را مغلوب کنند چرا که صدای بلند بعضی موسیقی های خاص ، ناخودآگاه بر هیجانات مثبت یا منفی راننده تاثیرگذار خواهد بود و سبب تغییر عملکرد راننده در جاده مثل افزایش سرعت غیر مجاز و .... خواهد شد سعی کنید در انتخاب موسیقی و میزان صدا ، اعتدال و دقت ویژه داشته باشید.

5- خستگی و خواب آلودگی راننده: هیچ کس از نرسیدن شما به مقصد خوشحال نمی شود . پس چرا وقتی را برای رفع خستگی نمی گذارید و تعجیل در رسیدن دارید .

تذکر سرنشینان اتومبیل و هم افرادی که راننده را بدرقه یا استقبال خواهند کرد در این زمینه نقش مهمی ایفا می کند که راننده را متوجه کنند خواستار رسیدن به سلامت هستیم . بنابراین انتظار می رود که راننده با خستگی و خدای نکرده حالت خواب آلودگی پشت فرمان نباشد و در اولین جای ممکن استراحت کند و حتی قبل از حرکت ، برنامه ریزی زمان استراحت راننده را در مکان های خاص تنظیم کرده باشد.

6- نقش پلیس های گرامی در سفرهای چاده ای : ضمن قدردانی از تلاش های شبانه روزی زحمت کشان این عرصه ، یک نکته مهم که پلیس های دلسوز پیشنهاد می شود دقت کنند ،انرژی مثبت دادن به راننده هست ، به طوریکه هنگام دادن حتی برگه جریمه با رانندگان مدارا کنید گاهی آن هزینه برگه جریمه مهم نیست برخورد و نحوه ارتباط با راننده گاهی باعث افزون شدن خستگی بیشتر راننده در مسیر می شود .

رانندگان از اقشار مختلف و با روحیات متفاوت هستند و نحوه تعامل با آنان خیلی بر روحیه راننده اثرگذار هست گاهی با یک تذکر کوچک و لبخند و روی باز و آرزوی سلامتی و تکان دادن دست برای راننده ، او را با حال خوب راهی جاده می کنید که اثرش بسیار ماندگار و حیاتی در زندگی هایمان خواهد بود .

7- ذکر خداوند و توسل به اهل بیت برای آرامش در سفر :

بر هیچ کس پوشیده نیست که خداوند ،خالق ،حافظ و نگهدار بشریت هست چه حال خوبی به همه دست میدهد که قبل از عزیمت از زیر قرآن رد شویم و با حضور قلب و قرائت سوره های قرآن و توسل به ائمه، خودمان را بیمه کنیم و در طول مسیر با یاد خداوند و چهارده معصوم، آرامش و شادی سفرمان را صد چندان کنیم .

یقین حاصل بشود که رعایت همین نکات و موارد ، باعث کاهش تصادفات مرگ بار می شود

در دورانی که ما برای حفظ جانمان از کرونا ، کسب و کار ، درس ومدرسه ، دانشگاه و رفت و آمد و زیارت اماکن مقدسه و ... را محدود کردیم و برای گذار از این همه گیری طاقت فرسا همه دست به دست هم دادیم و با حرکتی مردمی با رعایت پروتکل های بهداشتی از ابتلا و مرگ و میر بیشتر کرونا پیشگیری کردیم چرا با بی توچهی و بی احتیاطی در رانندگی ، چان یک انسان را از او بگیریم ./برزگری

دکتر "طیبه رخشانی" پزشک ، دانشیار آموزشی بهداشت و ارتقاء سلامت گروه بهداشت عمومی دانشکده بهداشت علوم پزشکی شیراز

پایان خبر 
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 57214
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید