دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
زنان باردار و آلاینده های محیطی
زنان باردار و آلاینده های محیطی
آلایندههای داخل و خارج از منزل مانند ترکیبات BTEX (بنزن، تولوئن، اتیل بنزن و زایلن) باعث عوارض نامطلوبی از قبیل سقط جنین، ناهنجارهای مادرزادی و وزن کم هنگام تولد روی خانمهای باردار می شوند. با توجه به اینکه با تغییراتی در رفتار و سبک زندگی میتوان میزان مواجهه با این آلایندهها را کاهش داد بنابراین نیاز به اجرای مداخلات ارتقاء سلامت برای تغییر رفتار و پیشگیری از مواجهه با این آلایندهها و ابتلاء به عوارض آنها ضرورت دارد، که این مطالعه به بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر رفتارهای محافظتکننده زنان باردار در مقابل آلودگیهای محیطی براساس مدل فرآیند موازی توسعهیافته پرداخته است.
نتایج مداخله آموزشی از طریق بسته های آموزشی چندرسانه ای نشان داد که مداخله آموزشی بر رفتارهای حفاظتی منجر به کاهش مواجهه با آلایندههای هوای BTEX روی خانم های باردار بود.
این مطلب از پایان نامه خانم "عاطفه محمدی" دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش بهداشت با عنوان " بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر رفتارهای محافظتکننده زنان باردار در مقابل آلودگیهای محیطی، کاربردی از مدل فرآیند موازی توسعهیافته. شیراز " و راهنمایی "دکتر مسعود کریمی" استخراج گردیده است. /برزگری
نظر دهید