متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/06/27
  • - تعداد بازدید: 1066
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

فاکتورهای خطر اقتصادی اجتماعی و روان شناختی افسردگی پس از زایمان طی پاندمی کرونا

فاکتورهای خطر اقتصادی اجتماعی و روان شناختی اﻓﺳردﮔﯽ ﭘس از زاﯾﻣﺎن طی پاندمی کوید 19

 

دوران ﺑﺎرداری در ﮐل زﻧدﮔﯽ یک زن به عنوان ﺣﺳﺎس ﺗرﯾن دوره ﺑرای اﯾﺟﺎد مشکلات روانی از جمله اﻓﺳردﮔﯽ شناخته ﺷده اﺳت. اﻓﺳردﮔﯽ ﭘس از زاﯾﻣﺎن Depression (PPD) Postpartum   به عنوان ﯾﮑﯽ از ﺷﺎﯾﻊ ﺗرﯾن اﺧﺗﻼﻻت ﺧﻠﻘﯽ دوره ﭘری ﻧﺎﺗﺎل می باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، اختلالات روان در حول و حوش زایمان باعث اختلال ﻋﻣﻠﮑرد ﻣﺎدر در ﺑﺳﯾﺎری از ﺣوزه ھﺎی زﻧدﮔﯽ شده و ﺗﺎﺛﯾر ﻣﻧﻔﯽ چندگانه ای ﺑر رﻓﺗﺎر، اﺣﺳﺎﺳﺎت ، ﺗﮑﺎﻣل ﮐودﮐ و ھﻣﭼﻧﯾن رواﺑط زﻧﺎﺷوﯾﯽ خواهد داشت، که همه این موارد در نهایت بار مالی و اجتماعی زیادی بر خانواده ها و سیستم سلامت ایجاد می کند. افسردگی در دوران پس از زایمان نه تنها به علت تاثیر آن بر عملکرد اجتماعی و شغلی خود فرد بلکه به علت تاثیرات سوئی که بر همسر، خانواده و تعامل نوزاد و مادر خواهد داشت از نظر بالینی به شدت مورد توجه می باشد. و در صورت عدم درمان این تغییرات تاثیر عمیقی بر کیفیت زندگی و رشد ذهنی، هوشی، شناختی و تکامل نوزاد خواهد داشت.

 

با توجه به راه اندازی پایولوت برنامه پزشک خانواده شهری در شهر شیراز و اجرای هماهنگ تر برنامه مادر ایمن و از طرف دیگر شرایط پاندمی کوید19 این پژوهش برای اولین بار به بررسی شیوع افسردگی پس از زایمان و عوامل خطر اقتصادی اجتماعی، روان شناختی و فاکتورهای مرتبط با بیماری کوید 19 در شهر شیراز پرداخت. نتایج این مطالعه اهمیت تاکید هر چه بیشتر بر مداخلات زودهنگام از جمله غربالگری اختلالات روان در مراقبت های بارداری دارد. بنابراین آموزش مداوم و تاکید بر استفاده از برنامه کشوری مادر ایمن و دستورالعمل مراقبت های ادغام یافته سلامت مادران توسط پزشکان عمومی و متخصصین پزشک خانواده می تواند گام مهمی جهت کاهش بار اقتصادی و اجتماعی این بیماری باشد.  اجرای مداخلات زود هنگام جهت کاهش سطح اظطراب مادران باردار و افزایش حمایت خانواده از مادر طی دوره های بحران شبیه پاندمی کوید 19  لازم و ضروری به نظر می رسد. 

این مطلب از جلسه دفاع از پایان نامه دکتر "حمیده مهدوی آزاد" دانشجوی دوره ی MPH به راهنمایی دکتر "حسن جولایی" با عنوان " ﺑررﺳﯽ فاکتورهای خطر  اقتصادی- اجتماعی و روان شناختی  اﻓﺳردﮔﯽ ﭘس از زاﯾﻣﺎن طی پاندمی کوید 19  در شهر شیراز" استخراج گردیده است./ف.برزگری

دکتر علی خانی جیحونی عضو هیات علمی و مسئول دوره MPH دانشکده بهداشت

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 66653
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید