متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/09/07
  • - تعداد بازدید: 43
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

مداخلات آموزشی سبک زندگی ، موثر بر کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی حتی پس از بلایا

سندرم پیش از قاعدگی (PMS) که یک اختلال شایع در بین زنان در سنین باروری است، مجموعه ای از علائم فیزیکی، روانی، خلقی و رفتاری مانند سر درد ، دل درد ،خلق افسرده، اضطراب، بی ثباتی عاطفی ، کاهش علاقه به فعالیت های معمول، مشکل در تمرکز، کمبود شدید انرژی و خستگی و اختلال در خواب که به صورت دوره ای حدود یک یا دو هفته قبل از شروع قاعدگی اتفاق می­افتد .

از طرفی دیگر برخی بلایا مثل زلزله، سیل و ... با ایجاد اختلال استرس پس از سانحه باعث بدتر شدن این موارد می شوند . درست مانند اتفاقی که در سال ۲۰۱۱ در شرق ژاپن به وقوع پیوست و زمینه یک پژوهش را برای محققین فراهم کرد .در مقاله ای که در کشور ژاپن مورد بررسی قرار گرفت ، بازتحلیلی بر روی داده های مربوط به یک مداخله آموزشی در سال ۲۰۱۰ و مقایسه آن با داده های پس از زلزله در سال ۲۰۱۱ ،نشان داد که همچنان اثر مداخله آموزشی می تواند پابرجا باشد و افرادی که در سال ۲۰۱۰ مداخله آموزشی دریافت کرده بودند همچنان  با کاهش علائم حتی پس از زلزله مواجه بودند .

نتایج این مطالعه نشان می دهد که باید برنامه ریزی هایی برای آموزش مواردی مثل سندرم پیش از قاعدگی به دانش آموزان داده شود تا در صورت وقوع حوادثی مثل بلایای فاجعه بار همچنان بتوانند از خود مراقبت کنند و در شرایط بحرانی با اختلالات مربوط به قاعدگی کمتر مواجه شوند. این گزارش از جلسه ژورنال کلاب " مرضیه اعتباری " دانشجوی ارشد آموزش بهداشت با عنوان " تاثیر یک مداخله آموزشی بر سندرم پیش از قاعدگی نوجوانان،درسی از زلزله بزرگ شرق ژاپن "  به راهنمایی دکتر "مسعود کریمی" از گروه ارتقاء سلامت دانشکده استخراج گردیده است.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 113623
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید