متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/02/19
  • - تعداد بازدید: 74
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

مداخلات آموزشی سبک زندگی، موثر بر کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی

 

سندرم پیش از قاعدگی (PMS) که یک اختلال شایع در بین زنان در سنین باروری است، مجموعه ای از علائم فیزیکی، روانی، خلقی و رفتاری مانند سر درد ، دل درد ،خلق افسرده، اضطراب، بی ثباتی عاطفی ، کاهش علاقه به فعالیت های معمول، مشکل در تمرکز، کمبود شدید انرژی و خستگی و اختلال در خواب که به صورت دوره ای حدود یک یا دو هفته قبل از شروع قاعدگی اتفاق می­افتد .شیوع PMS در دختران نوجوان بیشتر از سایر گروه های سنی است و ممکن است عملکرد تحصیلی آنها را مختل کند، به طور مثال ضعف در انجام تکالیف، گرفتن نمرات پایین در امتحانات، و افزایش غیبت از مدارس . این موارد، اهمیت اجرای مداخلات مختلف برای کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی در بین دانش آموزان را نشان می دهد.

از آنجایی که سیکل قاعدگی هر خانمی از نوجوانی شروع می شود و در این سنین به راحتی می توان رفتارهای بهداشتی سالم را نهادینه کرد و با توجه به اهمیت حفظ سلامت دختران نوجوان و اثرات مضر سندرم پیش از قاعدگی بر عملکردهای مختلف دانش آموزان به ویژه بر عملکرد تحصیلی آنان اتخاذ یک سبک زندگی سالم ،اهمیت دارد . این مطالعه در سال 2023 بر روی 80 دانش آموز مقطع متوسطه اول در ایران انجام شد و نتایج نشان داد مداخله آموزشی سبک زندگی مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی در کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی موثر بوده است.

این گزارش از جلسه ژورنال کلاب "مرضیه اعتباری" دانشجوی ارشد آموزش بهداشت با عنوان "ارزیابی اثربخشی مداخله آموزشی مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی بر سبک زندگی مرتبط با سندروم پیش از قاعدگی و کاهش علائم آن در بین دانش آموزان دختر مقطع متوسطه اول" به راهنمایی دکتر "مسعود کریمی" از گروه ارتقاء سلامت دانشکده استخراج گردیده است.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 101244
کلیدواژه