دانشکده بهداشت شیراز
مقاومت پشه خاکی ها به سموم
مدیر گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها دانشکده بهداشت شیراز از برگزاری جلسه دفاع از عنوان پایان نامه دانشجوی کارشناسی ارشد بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، دکتر "محمدجعفر مومن باله فرد" گفت: "سهیل افتاده" دانشجوی دوره کارشناسی ارشد بیولوژی و کنترل ناقلین، پایان نامه خود را پیرامون بررسی مقاومت پشه خاکی ها به سموم در مناطق منتخب استان فارس به راهنمایی دکتر "حمزه علی پور" به انجام خواهند رساند.
مومن باله فرد افزود: پشه خاکی ناقل سالک جلدی در طبیعت زندگی نیمه وحشی داشته، یعنی هم تمایل به زندگی در طبیعت و هم تمایل به زندگی مناطق شهری را دارد. پشه خاکی به انواع سموم حشره کش حساس بوده و قرارگرفتن در معرض سموم باعث مرگ آن می شود. بنابراین استفاده از اسپریهای حشره کش در منزل حداقل هفته ای دو مرتبه جهت پیشگیری از ابتلاء به سالک توصیه می شود. به دلیل سمی بودن و ضرر بسیار زیاد سموم حشره کش مورد استفاده در این اسپری ها برای سلامت انسان، باید طوری برنامه ریزی شود که حداقل مواجه با این مواد صورت گرفته و افراد پس از استفاده از اسپری حشره کش حداقل ۲ ساعت خارج از منزل باشند و به منظور تاثیر بهتر از اسپری های حشره کش در منزل به هنگام شب انجام پذیرد.
جلسه دفاع از عنوان پایان نامه آقای سهیل افتاده، دانشجوی کارشناسی ارشد این گروه در سالن گروه بیولوژی و کنترل ناقلین برگزار گردید.