دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
مقایسه میزان پرفشاری خون در بین افراد سیگاری، افراد در معرض دود دستدوم سیگار و افراد غیر سیگاری
مسئول دوره ی MPH دانشکده، دکتر "علی خانی جیحونی" از برگزاری جلسه دفاع پایان نامه دانشجوی MPH با حضور اساتید مشاور، راهنما، داوران و اساتید گروه در شهریور ماه 1403 خبر داد .
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، دکتر خانی جیحونی گفت: جلسه دفاع از پایان نامه "سیما قاسمی" با موضوع "مقایسه میزان پرفشاری خون در بین افراد سیگاری، افراد در معرض دود دستدوم سیگار و افراد غیر سیگاری: مطالعه کوهورت فسا" از دانشجویان MPH با راهنمایی دکتر "علی خانی جیحونی" و خانم دکتر "مارگاریت سندال" برگزار گردید.
در خصوص موضوع پایان نامه ی دانشجو "سیما قاسمی" باید گفت: در سالهای اخیر، ارتباط بین وضعیت سیگار کشیدن و پر فشاری خون بهطور گسترده مورد بررسی قرارگرفته است، با اینحال، چالشهای زیادی در خصوص این ارتباط مطرحشده و نتایج مطالعات اپیدمیولوژیک متناقض بوده است.
بیماری های قلبی عروقی اولین عامل مرگ و میر در کشور ایران می باشد و ناتوانی و اختلال در فعالیتهای معمول را به همراه دارد. نتایج این پژوهش نشان داد شانس ابتلا به این بیماری در افرادی که استعمال دخانیات دارند و همینطور در معرض دود سیگار قرار دارند در مقایسه با افراد غیر سیگاری بیشتر است. مطلوب است میزان خطر و ارتباط علیتی بین استعمال سیگار و پرفشاری خون با هدف تشخیص زودرس، اجرای برنامههای توانبخشی و پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی عروقی مورد بررسی قرار گیرد. چنین مطالعاتی میتواند در راستای ارتقای کیفیت زندگی بیماران کمککننده باشد در عینحال توجه به اثرات دود دستدوم در گروههای آسیبپذیر نظیر نوزادان و کودکان، زنان باردار، سالمندان که در محیط خانه ممکن است ساعتها در مواجه با دود دستدوم باشند، باید در برنامهریزیهای آموزشی مدنظر قرارگیرد تا میزان آسیبپذیری آنان را به کمترین مقدار تنزل داده، کیفیت زندگی بهتری را برای آنان ایجاد نموده، بار بیماریهای مرتبط و هزینههای درمانی را کاهش دهیم.