متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/07/29
  • - تعداد بازدید: 32
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

منشأ و تاریخ تکاملی ناقلین اصلی مالاریای انسان

بیماری مالاریا هنوز یکی از مهم ترین بیماری های ناقل- زاد انسان می باشد.

درک تکامل آنتروپوفیلی (یا ترجیح پشه ها به خونخواری از انسان) بر استنباط ما از انتقال جاری و آتی بیماری انسان می افزاید. برخی گونه های پشه های آنوفل در جنوب شرق آسیا بسیار آنتروپوفیل (انسان دوست) و ناقلین باکفایت انگل های مالاریای انسان می باشند، در حالی که سایرین عمدتاً روی نخستینیان (Primates) غیرانسانی تغذیه نموده و انگل های مالاریای غیرانسانی نخستینی را انتقال می دهند.

از طریق واکاوی فیلوژنومی 11 گونه از 20 گونه آنوفل شناخته، زیست جغرافیا و تاریخ تکاملی آنتروپوفیلی در این گروه اخیراً مطالعه شده اند. زمان بندی مولکولی و بازآرایی وضع نیایی مشخص کرد که فرآیند آنتروپوفیلی طی دورۀ زمین شناسی اواخر پلیوسین/ اوایل پلیستوسین در مجمع الجزایر خاور دور (اندونزی، مالزی و غیره)، به احتمال قوی در پاسخ به استقرار انسان- نماهای اولیه (Hominins) تکامل یافته است. این کشف، مستند غیر باستان شناسی مستقلی را فراهم کرده که از آثار محدود فسیلی کلونیزاسیون هومینین اولیه در جنوب شرق آسیا تقریباً 8/1 میلیون سال قبل پشتیبانی می کند.

نتایج این مطالعه توسط دانشمندان موزه تاریخ طبیعی لندن (رالف هارباخ)، موزه تاریخ طبیعی واشنگتن، جان هاپکینز، و انستیتو تحقیقات والتر رید در شرف انتشار می باشند.

دکترمحمّد جعفر مؤمن بالله فرد، عضو هیئت علمی گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریهای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 111122
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید