متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/11/16
  • - تعداد بازدید: 2629
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

نحوه تشخیص سالم بودن گوشت قرمز و گوشت مرغ چگونه است؟

نحوه تشخیص سالم بودن گوشت قرمز و گوشت مرغ چگونه است؟

راههای تشخیص سالم بودن گوشت قرمز و گوشت مرغ و بهداشت ایمنی مواد غذایی عبارت است از:

گوشت قرمز:

  • به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، ررنگ گوشت باید رنگ طبیعی گوشت دام و به رنگ قرمز روشن بوده و نباید تیره باشد. تغییر رنگ قرمز به سبز، قهوه ای، خاکستری و سیاهی دال بر فساد گوشت است
  • سطح خارجی گوشت نباید مرطوب یا خیس باشد و لایه لزج و چسبناک روی گوشت دال بر فساد گوشت است و همچنین گوشت نباید خشک و چروکیده باشد گوشت باید سفت و قوام خود را داشته باشد. (گوشت دام های مسن و ماده به اصطلاح (دیر پخت) بوده و سفت تر از گوشت دام های جوان و نر می باشد) 
  • هیچ گونه بوی غیر طبیعی ترشیدگی یا بوی تعفن یا بو دار نباید از آن به مشام برسد و وجود بوی غیر طبیعی در محل اتصال گوشت به استخوان نشانه فساد عمقی است
  • گوشت باید کاملا تمیز، عاری از خون مردگی، ضربه، قارچ زدگی و کبودی باشد ذرات خارجی مشکوک در آن دیده نشود
  • گوشت موجود در فروشگاه باید متناسب با ظرفیت یخچال های موجود باشد. و باید کاملا بهداشتی تهیه شده و ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی بوده و از کشتارگاه های مورد تایید دامپزشکی تهیه شود و از خرید گوشت قرمز بدون مهر و برچسب دامپزشکی به جد خودداری نمائید
  • گوشت نباید در خارج از مغازه آویزان شود و گوشت موجود در یخچال متناسب با ظرفیت یخچال باشد و یخچال باید کاملا تمیز و در برودت مناسب تنظیم گردد و در کنار گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی، تخم مرغ کله پاچه تمیز نشده نگهداری نگردد
    عمر ماندگاری گوشت گوساله و گاو لاشه ای تازه در برودت یخچال 5 روز و در صورت منجمد بسته بندی شده 12 ماه (گوشت گوسفند تازه 3 روز و منجمد بسته بندی 9ماه) می باشد. شرایط نگهداری گوشت قرمز تازه در یخچال صفر تا چهار درجه و گوشت منجمد در فریزر های با برودت 18- تا 25- درجه سانتی گراد می باشد
  • نگهداری، فروش و مصرف هرگونه ضمایم غیر خوراکی دامی مانند پستان، دنبلان ، غدد لنفاوی ممنوع است
  • بسته بندی مناسب باید خواص حسی، ظاهری و سایر ویژگی های گوشت را حفظ کند و گوشت را در برابر آلودگی های میکروبی و سایر آلودگی ها و در برابر خشک شدن و تبخیر سطحی حفظ نماید و از نفوذ طعم، بو، رنگ و سایر عوامل خارجی جلوگیری کند و فاقد هر گونه خونابه باشد 
  • عواملی که بهتر است بر روی بسته ها قید گردد شامل نام و نشانی فروشنده، قید جمله ذبح اسلامی در موارد واردات، مشخصات گوشت (نوع، سن، جنس، وزن، میزان چربی سطحی)، وزن، محل کشتار، تاریخ کشتار، تاریخ انجماد (در صورت منجمد بودن). گوشت های بسته بندی شده موجود در فروشگاه باید با توجه به تاریخ مصرف مندرج بر روی آن و در یخچال نگهداری و در مدت کوتاهی بفروش برسد
  • چربی (خوراکی) باید سفت و سفید یا متمایل به سفید و بدون هیچگونه بو و قوام و رنگ غیرطبیعی باشد
  • گوشت های چرخ کرده را در بسته بندی های مورد تایید دامپزشکی تهیه نمایید در صورت عدم خرید گوشت چرخ کرده بسته بندی شده به هیچ عنوان گوشت از قبل چرخ شده نباشد و فقط با درخواست مشتری و در حضور مشتری چرخ گردد
    مدت زمان نگهداری گوشت چرخ کرده تازه در دمای برودت یخچال (صفر تا 4 درجه سانتیگراد) دو روز و گوشت چرخ کرده منجمد (بسته بندی معمولی) در دمای برودت فریزر (18- درجه سانتیگراد ) سه ماه می باشد


گوشت مرغ:

از نظر ظاهری ، پوست مرغ باید بطور یکنواخت روی بدن کشیده و عاری از هر گونه پارگی یا تورم ، خونمردگی یا تغییر رنگ و خراش باشد.هیچگونه بوی غیر طبیعی مانند بوی ترشیدگی یا تعفن از آن به مشام نرسد و عضلات دارای سفتی و قوام طبیعی و چربیها به رنگ زرد روشن یکنواخت و بدون هر گونه بوی زننده باشد.
مرغ منجمد آماده طبخ علاوه بر ویژگیهای عنوان شده باید در کیسه های پلاستیکی شفاف و بی عیب و دست نخورده عرضه شود و در داخل بسته بندی خونابه یا آب منجمد شده وجود نداشته باشد./برزگری

 

دکتر منصوره دهقانی عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط و فاطمه کشاوری دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط

پایان خبر
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 54814
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید