متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/10/05
  • - تعداد بازدید: 681
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

نشستن طولانی‌مدت و خطراتی که باید آن‌ها را جدی گرفت

نشستن طولانی‌مدت و خطراتی که باید آن‌ها را جدی گرفت

بیش از نیمی از ما هرروز بیش از شش ساعت را به‌صورت نشسته پشت میز، در حال رانندگی یا جلوی تلویزیون می‌گذرانیم. نشستن می‌تواند اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدتی بر سلامت و بدن ما داشته باشد و این فعالیت، به‌ظاهر خوش‌خیم را به‌طور بالقوه خطرناک و آسیب‌رسان کند.

تحقیقات نشان داده‌اند که نشستن مدت طولانی باعث می‌شود که  انرژی کمتری نسبت به زمانی که می‌ایستید یا حرکت می‌کنید، مصرف کنید که می‌تواند باعث چاقی شود. همچنین باعث بروز سایر مشکلات سلامتی مانند افزایش فشارخون، قند خون بالا، چربی اضافی بدن در اطراف کمر و سطح کلسترول ناسالم  که سندرم متابولیک را تشکیل می‌دهند، شود. مواردی که گفته شد تنها اثرات نشستن طولانی‌مدت نیستند و علاوه بر آن می‌توان به عوارضی ازجمله آتروفی عضلات اندام تحتانی بدن، آسیب دیسک‌های بین مهره‌ای، کمردرد، اضطراب و افسردگی، واریس و احتمال لخته شدن خون و سفت شدن شانه‌ها و گردن مخصوصاً هنگام کار با رایانه اشاره کرد. بر اساس تحقیقات انجام‌شده، به نظر می‌رسد نشستن بیش‌ازحد می‌تواند یک فاکتور برای بیماری‌های قلبی عروقی و برخی سرطان‌ها باشد.

  محققان 13 مطالعه را در مورد زمان نشستن و سطوح فعالیت آنالیز کردند. آن‌ها دریافتند کسانی که بیش از هشت ساعت در روز بدون فعالیت بدنی می‌نشینند، در خطر مرگ مشابه با مرگ ناشی از چاقی و سیگار قرار دارند. بااین‌حال، برخی مطالعات دیگر، با تجزیه‌وتحلیل داده‌های بیش از 1 میلیون نفر نشان داده‌اند که 60 تا 75 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط در روز با اثرات نشستن طولانی‌مدت مقابله می‌کند. به‌طورکلی، به نظر می‌رسد تحقیقات به این واقعیت اشاره دارد که نشستن کمتر و تحرک بیشتر به ارتقا سطح سلامت کمک می‌کند.

برای کمتر کردن زمان نشستن فعالیت‌های زیر می‌تواند کمک‌کننده باشد:

1.       هر 30 دقیقه یک‌بار از جای خود بلند شوید و ایستاده کار را انجام دهید.

2.       هنگام صحبت با تلفن یا تماشای تلویزیون بایستید یا راه بروید.

3.       اگر پشت میز کار می‌کنید، میز ایستاده را امتحان کنید.

4.       برای جلسات به‌جای نشستن در اتاق کنفرانس با همکاران خود بایستید و یا قدم بزنید.

5.       زیر میز خود می‌توانید دوچرخه ثابت قرار دهید تا در زمان نشستن در طول روز پاهای خود را حرکت دهید.

6.       به‌جای آسانسور از پله‌ها استفاده کنید. استفاده از پله به‌جای آسانسور ضربان قلب را افزایش می‌دهد، به تعادل کمک می‌کند و قدرت اندام تحتانی را بهبود می‌بخشد.

7.       هنگام انجام کارهای منزل راه بروید و حرکات کششی انجام دهید.

8.        پیاده‌روی‌های کوتاه را در طول روز در برنامه بگنجانید.

9.       هنگام بازی با فرزندان خود،  بازی‌هایی که تحرک بیشتری دارند را انتخاب کنید.

تأثیر حرکت - حتی حرکت آرام - می‌تواند باورنکردنی باشد. کالری بیشتری می‌سوزانید که منجر به کاهش وزن و افزایش مصرف انرژی می‌شود. همچنین، فعالیت بدنی به حفظ توده عضلانی، توانایی برای حرکت و سلامت ذهنی، به‌ویژه با افزایش سن کمک می‌کند

سهیلا احمدی چرخابی ، دانشجو دکترای ارگونومی، دانشکده بهداشت

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 72148
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید