نکات ارگونومی در دورکاری
نکات ارگونومی در دورکاری
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت به نکات ارگونومی در دورکاری توجه داشته باشیم:
1. حفظ وضعیت بدنی مناسب
وضعیت بدنی نامطلوب را بشناسید و همیشه به خودتان یاد آوری کنید که باید صاف بنشینید و ستون فقرات تان را در وضعیت مناسبی نگه دارید و حتما به پشتی صندلی تکیه دهید.
2. قانون 20-20-20
از قانون 20-20-20 برای کاهش فشارچشم و خستگی عضلات خود استفاده کنید.
براساس این قانون، هر 20 دقیقه به شی یا نقطه ای که درفاصله 20 فوتی (6 متری) قرار دارد، به مدت 20 ثانیه نگه دارید.
هنگام استفاده ازکامپیوتر و دیگرتجهیزات ، حالت بدن خود را به طور متناوب بین حالت نشسته و ایستاده تغییر دهید. ترکیبی از 10 دقیقه نشستن و 5 دقیقه ایستادن روش مناسبی است .
3. تنظیم ارتفاع و سفتی نشیمنگاه صندلی
اگر ارتفاع صندلی تان کوتاه است و یا دارای سطح سفتی است ، از بالش ، پتو، حوله ، کوسن و غیره استفاده کنید تا ارتفاع آن افزایش و سطح نشیمنگاه آن نرم شود. این کار باعث کاهش ناراحتی های کمر یا نشیمنگاه می شود.
اکر ارتفاع صندلی بلند است از جعبه، کتاب های باطله و غیره استفاده کنید وکف پاهای خود را روی آن بگذارید. به طوری که زاویه زانوهایتان درحدود 90 درجه یا بیشتر باشد.
اگر احساس می کنید گودی کمرتان با تکیه گاه صندلی پرنشده است ، یک حوله رول شده یا یک کوسن کوچک را در انحنای کمر قراردهید ، به طوری که ستون فقرات حالت طبیعی خودش را حفظ کند.
اندازه و محل قرار گیری حوله (یا کوسن) را بر اساس شکل بدن و میزان راحتی تعیین کنید.
4.تنظیم نمایشگر
بخش بالایی نمایشگر لپ تاپ یا کامپیوتر باید کمی پایین تراز ارتفاع چشم باشد . با استفاده از چند کتاب یا جعبه می توانید این ارتفاع را تنظیم کنید. گردن خود را مستقیم نگه دارید و خم نکنید.
فاصله چشم از نمایشگر باید در حدود طول بازوی شما باشد.
هنگام کار کردن با لپ تاپ ممکن است گردنتان بیش ازحد خم شود و شانه ها به سمت بالا کشیده شوند. این مسئله باعث درد گردن و شانه می شود. بنابراین توصیه می شود هنگام کار با لپ تاپ، نمایشگر آن را (بیشتراز زاویه 90 درجه) باز شود. هرگز استراحت های کوتاه مدت و حرکات کششی را از یاد نبرید.
5. راحتی تکیه گاه مچ
درصورت نیاز به تکیه گاه در ناحیه مچ دست، یک حوله دست را تا کنید و آن را جلوی کیبورد قرار دهید تا فشار به مچ دست و ساعد کاهش یابد.
6. استفاده ازتلفن
بهتراست هنگام کار به جای تلفن همراه یا تلفن رومیزی ، از هدفون یا هندزفری استفاده کنید.
اگر ناچار هستید از تلفن همراه استفاده کنید و به هندزفری دسترسی ندارید، آرنج خود را بالا نگه دارید تا گردنتان صاف شود. نگاه کردن به گوشی تلفن همراه اغلب باعث ایجاد تنش در ستون فقرات و عضلات ناحیه گردن و شانه می شود.
بهتر است فاصله بین چشم و تلفن همراهتان کمتر از 40 سانتی متر باشد. (دید راحت)
7. تنظیم وضعیت آرنج
ارتفاع صفحه کلید و ماوس باید به گونه ای تنظیم شوند تا زاویه آرنج ها هنگام کار با آن ها تقریبا 90 درجه باشد.
برای تامین تکیه گاه مناسب ، تا جایی که فضای شکم اجازه می دهد و تکیه گاه کمر مناسب باشد، نمایشگر را به سمت عقب میز حرکت دهید. با این کار بخش جلویی میز تبدیل به تکیه گاه ساعد می شود. همچنین این کار تا حدودی باعث جلوگیری از خمش گردن می شود.
8. استراحت دادن به اندام ها
چندین بار بین ساعات کاری از جای خود برخیزید، بایستید، اعضای بدن و دست ها را به سمت پایین رها کنید. سعی کنید استراحت و ریلکس کردن اندام ها را به عنوان یک عادت همیشگی انجام دهید.
پایان خبر/
نظر دهید