دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
نیترات آب و مواد غذایی می تواند موجب اختلالات غده تیروئید گردد
نیترات آب و مواد غذایی می تواند موجب اختلالات غده تیروئید گردد
با توجه به اینکه در سالهای اخیر بیماریهای مرتبط با غده تیرویید در شیراز روند افزایشی داشته و غلظت نیترات آب شیراز طی سالیان متمادی به علل مختلفی مانند استفاده بیش از حد از کودها، انباشت زباله ها و... روندی افزایشی داشته است، مطالعه ای با هدف تعیین ارتباط نیتریک اکساید سرم بیماران تیروییدی با شاخصهای سندرم متابولیک و غلظت نیترات آب مصرفی شهر شیراز انجام گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که نیتریک اکساید و تری گلیسرید می توانند به عنوان پیشگوکننده های بیماری اختلالات تیروئید باشند و علاوه بر نیترات آب، نیترات رژیم غذایی نیز می تواند منجر به یک اثر هم افزایی شود و توجه به نیترات نه تنها در سطوح بالا، بلکه در مواجهههای جزئی و مزمن با منابع مختلف ضروری است.
این مطالعه
موضوع پایان نامه دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی بهداشت محیط سرکار خانم شقایق
جعفری با راهنمایی خانم دکترمنصوره دهقانی بود که در تاریخ 27/06/1401 با حضور
اساتید و دانشجویان مورد دفاع قرار گرفت و نتایج آن جهت انتشار در نشریه های علمی
ارسال گردید./ف. برزگری
نظر دهید