متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/01/30
  • - تعداد بازدید: 2287
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

کارگاه آشنایی با برنامه گسترش ایمن سازی (Expanded Program on Immunization)

کارگاه آشنایی با برنامه گسترش ایمن سازی (Expanded Program on Immunization)

برنامه گسترش ایمن سازی یکی از موثرترین اقدامات بهداشتی به منظور کاهش بار بیماری های قابل پیشگیری با واکسن و حفظ سلامت کودکان و سایر گروه های هدف ایمن سازی به شمار می رود.

 

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت،کارشناس گروه بهداشت عمومی دکتر"لیلا مرادی" در این باره گفت: این برنامه در جهان از سال 1974 میلادی آغاز شد و در ایران با شکل گیری نظام شبکه بهداشتی درمانی، از سال 63 با هدف ایجاد مصونیت فعال در کودکان زیر 6 سال در برابر بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن شامل دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، سرخک، فلج اطفال و سل به صورت گسترده در سطوح مختلف شروع شد. در سال های بعد بتدریج برنامه ی ایمن سازی گسترش پیدا کرد و واکسن های دیگری نظیر هپاتیت B، سرخک، سرخجه و اوریون (MMR)، پنتاوالان و همچنین فلج اطفال تزریقی به برنامه ی ایمن سازی اضافه شد.

 

او ادامه داد: برنامه ی ایمن سازی و پوشش بالای 95 درصد در سطح کشور و شهرستان ها باعث شد تا کاهش چشمگیری در مرگ و میر کودکان ایجاد شود. به طوری که طبق برآورد وزارت بهداشت، میزان مرگ و میر کودکان زیر 5 سال کشور در سال 1357حدود 154در هزار تولد زنده بوده که این آمار در سال 1395به حدود 16در هزار تولد زنده کاهش یافته است. در واقع ایمن سازی یکی از مداخلات بهداشتی بسیار موثر و کم هزینه برای پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری های عفونی خطرناک و پرهزینه می باشد.

کارشناس گروه بهداشت عمومی در پایان گفت: با توجه به نقش آینده دانش آموختگان بهداشت عمومی در اجرای برنامه ی ایمن سازی برای سطوح مختلف نظام شبکه بهداشتی درمانی کشور، آشنایی آنان با اهداف و اصول کلی این برنامه ضروری است. به همین منظور کارگاه یک روزه "آشنایی با برنامه گسترش ایمن سازی" در تاریخ 27/1/ 1401 برای دانشجویان ورودی 1399 برگزار شد که طی آن دانشجویان با کلیات این برنامه آشنا شدند. /برزگری

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 58522
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید