متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1402/11/11
  • - تعداد بازدید: 109
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده بهداشت شیراز

کتاب مراقبت از افراد مبتلا به آلزایمر چاپ شد

مدیر گروه ارتقاء سلامت، دکتر مهین نظری از چاپ کتاب ترجمه و گردآوری شده "مراقبت از افراد مبتلا به آلزایمر" به سرپرستی دکتر مسعود کریمی و همکاری سه نفر از دانشجویان سلامت سالمندی خبر داد.

بخشی از پیشگفتار کتاب به شرح زیر می باشد:

بیماری آلزایمر یکی از بزرگترین چالشهای پزشکی قرن حاضر است. بروز و شیوع آلزایمر با بالا رفتن سن افزایش مییابد و اکثر قریب به اتفاق بیماران بیش از ۶۵ سال سن دارند. در مجموع، تخمین زده می شود که ۴۰ میلیون نفر در سراسر جهان از آلزایمر و سایر بیماریهای اختلال شناختی رنج می برند و با افزایش میانگین طول عمر انسان و پدیده سالمند شدن جمعیت انتظار میرود شیوع آلزایمر در دهه های آینده حتی بیشتر نیز بشود بگونه ای که پیش بینی میشود تعداد مبتلایان به بیماری تا سال ۲۰۵۰ هر ۲۰ سال دو برابر شود.

شدت اختلال شناختی در بیماران مبتلا به آلزایمر متفاوت است. شایع ترین علامت بالینی الزایمر فراموشی است که با از دست دادن تدریجیی و پیش رونده خاطرات بخصوص وقایع اخیر مشخص می شود. بیماران دچار آلزایمر اغلب مشکلاتی در بخاطر آوردن مکالمات اخیر تاریخ ها و نوبت ها دارند و ممکن است. وسایلشان را گم کنند اختلال در تواناییهای زبانی ناتوانی در شناخت اشیاء با چهره ها و عملکرد اجرایی از جمله مهارت تحلیل و قضاوت حل مسأله ناتوانی در انجام وظایف پیچیده و نقص در تمرکز و توجه در مراحل بعد دیده میشوند با پیشرفت بیماری تغییرات در شخصیت فرد مثل بی تفاوتی و بی آزادگی بی علاقگی آشفتگی بی قراری یا بیش فعالی نیز بطور شایعی در بیماران آلزایمر دیده می شود. اختلال گام برداشتن و سقوط مکرر رفتارهای مخرب مثل تهاجم سراسیمگی و خشونت های کلامی یا جسمی نیز در آیین بیماران افزایش می یابد. بخش عمده ای از بیماران بطور فزاینده ای فرتوت شده و برای فعالیت های مراقبت از خود و فعالیتهای روزمره زندگی به دیگران وابسته میشوند و بسیاری از آنان ممکن است دچار بی اختیاری ادرار و مدفوع شوند. بیماران در مراحل نهایی آلزایمر ممکن است بی تحرک شده و در بستر بمانند که باعث افزایش خطر ایجاد زخم بستر سوء تغذیه و کم آبی بدن می شود. دوره بقای متوسط بیماران از زمان تشخیص تا مرگ معمولا بین ۷ تا ۱۰ سال است.

از آنجا که آموزش شیوه ها و اصول مراقبت از بیماران مبتلا به آلزایمر یکی از وظایف اصلی نظام سلامت و مراقبین بهداشت بخصوص در حوزه سلامت سالمندان است و با توجه به محدود بودن منابع آموزشی جامع و در عین حال ساده در این زمینه در کتاب حاضر تلاش شده است با استفاده از منابع معتبر، اطلاعات مورد نیاز در مورد بیماری الزایمر و چگونگی ایجاد و پیشرفت علائم آن ارائه شود و مراقبت های لازم در مورد مشکلات رفتاری و شناختی این بیماران به صورت کاملا کاربردی و ساده بر اساس دستور العمل راهنمای انجمن آلزایمر آمریکا ارائه شود.

گرچه گروه هدف اصلی این کتاب مراقبین خانگی افراد مبتلا به آلزایمر میباشند اما دانشجویان رشته های بهداشت عمومی و سلامت سالمندان و پرستاری نیز میتوانند از محتوای آن برای ارائه خدمات به بیماران و یا آموزش به خانوداه آنها بهره کافی را ببرند.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 94092
کلیدواژه