متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1402/11/04
  • - تعداد بازدید: 82
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
اعتکاف و ارتقاء سلامت معنوی

اعتکاف و ارتقاء سلامت معنوی

اعتکاف و ارتقاء سلامت معنوی


 سلامت معنوی یکی از چهار بعد از  ابعاد سلامت (جسمی ، روانی ، اجتماعی ، معنوی ) می باشد که  می تواند اثری مثبت بر سلامت روانی و جسمی انسان ها  داشته باشد. همچنین  موجب افزایش سلامت اجتماعی شده و تعاملات اجتماعی سالم را افزایش می دهد و حمایت اجتماعی را به عنوان یک منبع ارتقای سلامت جسمی و روانی در جامعه و خانواده فراهم میآورد. که در زندگی روزمره و صنعتی شدن زندگی ها معنویت دچار دیسترس می شود و باعث افسردگی ، اضطراب ، ناامیدی و بیماری ها می شود.

 یکی از عوامل ارتقاء دهنده سلامت معنوی ، بندگی خداوند و رسیدن به کمال معنوی هست که باعث آرامش و شادی عمیق در انسان می شود و یک راه بر ای رسیدن  به جایگاه معنوی مطلوب ،  متّکى بودن به قدرت و عظمت الهى است تا فقط  انوار الهى در درو ن قلب و ذهن انسان رسوخ کند و فرد به توکل و ایمان قلبی برسد  که چالش های زندگی و عوامل اجتماعی نتواند سلامت فردی و خانوادگی  او را دچار تزلزل کند .

 برای رسیدن به این جایگاه می بایست انسان ارتباط خود با خداوند را بهبود و ارتقاء ببخشد و یک روش این هست که انسان خود را بشناسد چرا که با خودآگاهی که شامل  شناخت نفس ، افکار ، احساسات و رفتار خویش هست می تواند موانع ملحق شدن و نزدیکی به پروردگار را در وجود خود تشخیص دهد و به تزکیه و پاک سازی آنان بپردازد .

یک راه برای تزکیه و تهذیب ، خلوت گزینی می باشد که اعتکاف این شرایط را بهتر فراهم می کند  زیرا اعتکاف بهترین فرصت برای حضور در خانه حضرت حق هست فرد از قبله دنیاپرستی به سمت قبله خالق خویش باز می گردد و با یکی از اعمال مهم اعتکاف که تفکر هست به خودسازی می پردازد و با استغفار، توبه و انابت پاک سازی جان ودل انجام میدهد  و بدین وسیله انوار الهی را در وجود خویش روشن تر می کند و با آگاهی الهی به عظمت وجود خویش و جایگاه وجودی خود پی می برد و هدیه عدم وابستگی به غیر خدا  نصیبش می شود و انسانی که فقط دل به خدا بدهد امید ، شادی و نشاط ، امنیت ، اطمینان و توکل و یقین قلبی را حاصل می کند و از استرس ، غم ، ترس ، خشم و نگرانی رها می شود انرژی های منفی که دائم به زندگی روزمره انسان ها چنگ زده اند و سلامت جسمی ،  روانی و روابط فردی را دچار اختلال می کنند.

  بنابراین اعتکاف بهترین فرصت برای تغییر در سبک زندگی می باشد تا با حضورقلبی در جمع معتکفان ، با عنایت خداوند از حیات طیبه برخوردار شده تا کیفیت زندگی مطلوبی برای فرد رقم بخورد.


دکتر «طیبه رخشانی»، پزشک متخصص آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

 

 

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 93638
کلیدواژه