متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1404/08/28
  • - تعداد بازدید: 109
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه دانش آموخته مقطع دکتری مهندسی بهداشت محیط

 

مدیر گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت از برگزاری جلسه دفاع پایان‌نامه دانش‌آموخته دکتری این گروه خانم دکتر نیره رضائی خبرداد.

 

 

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، دکتر "حسن هاشمی" بیان نمود: این جلسه دفاع با عنوان " بررسی حذف زیستی میکروپلاستیک‌ها با استفاده از لاکتوباسیلوس‌های کاندید پروبیوتیک انسانی در مدل‌های برون‌تنی  (in-vitro) " توسط خانم "نیره رضایی" و به راهنمایی خانم دکتر "منصوره دهقانی" و آقایان دکتر " محمد حسینی" و  " مهدی روحانی" برگزار گردید.

این عضو هیات علمی افزود : افزایش روزافزون مصرف پلاستیک و پایداری بالای آن موجب تجمع گسترده میکرو و نانوپلاستیک ها در محیط زیست و بدن انسان شده است. این ذرات از طریق القای استرس اکسیداتیو، التهاب و اختلال در عملکرد سلولی، تهدیدی جدی برای سلامت انسان محسوب می شوند. این پژوهش با هدف بررسی امکان حذف زیستی نانوذرات پلی استایرن و ارزیابی اثرات حفاظتی سویه های پروبیوتیک انسانی بر سلول های اپی تلیال روده (HT-29) انجام شد. یافته ها نشان می دهد پروبیوتیک های انسانی، به ویژه ترکیبات چندسویه لاکتوباسیلوس پلانتاروم، علاوه بر حذف فیزیکی نانوذرات، از طریق تنظیم مسیرهای مولکولی مرتبط با التهاب و استرس اکسیداتیو، اثرات حفاظتی مؤثری در سلول های روده ایجاد می کنند. این نتایج، افق جدیدی برای بهره گیری از پروبیوتیک ها به عنوان ابزار زیستی ایمن و پایدار در کاهش آلودگی نانوپلاستیکی و ارتقای سلامت انسان و محیط زیست ترسیم می کند.

  • گروه خبری : اخبار واحدها,آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 138548
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید