متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/10/03
  • - تعداد بازدید: 286
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

مصرف نمک کمتر ، زندگی سالم تر

مصرف نمک کمتر ، زندگی سالم تر


مصرف زیاد سدیم (بیش از 2 گرم در روز، معادل 5 گرم نمک در روز) و دریافت ناکافی پتاسیم (کمتر از 3.5 گرم در روز) باعث افزایش فشار خون و افزایش خطر بیماری قلبی و سکته می شود. منبع اصلی سدیم در رژیم غذایی ما نمک است، اگرچه می تواند از سدیم گلوتامات باشد که در بسیاری از نقاط جهان به عنوان چاشنی استفاده می شود.

    اکثر مردم بیش از حد از نمک  استفاده می کنند و به طور متوسط ​​9 تا 12 گرم در روز، یا حدود دو برابر حداکثر میزان توصیه شده مصرف می کنند .

    مصرف نمک کمتر از 5 گرم ( یک قاشق مرباخوری ) در روز برای بزرگسالان ، به کاهش فشار خون و خطر بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی و حمله قلبی عروقی کمک می کند. مزیت اصلی کاهش مصرف نمک، کاهش فشار خون بالاست.

    کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت توافق کرده‌اند تا سال 2025 میزان مصرف نمک در جهان را 30 درصد کاهش دهند.  کاهش مصرف نمک به عنوان یکی از مقرون به صرفه ترین اقداماتی است که کشورها می توانند برای بهبود نتایج سلامت جمعیت انجام دهند.

    تخمین زده می شود که اگر مصرف جهانی نمک تا حد توصیه شده کاهش یابد، می توان از مرگ 2.5 میلیون نفر در سال جلوگیری کرد.

 

افزایش تولید بیشتر مواد غذایی فرآوری شده، شهرنشینی سریع و تغییر سبک زندگی ، الگوهای غذایی را تغییر داده است. غذاهای بسیار فرآوری شده در دسترس هستند و مقرون به صرفه تر می شوند. مردم در سراسر جهان غذاهای پرانرژی بیشتری مصرف می کنند که دارای چربی های اشباع شده، چربی های ترانس، قندها و نمک هستند. نمک منبع اصلی سدیم است و افزایش مصرف سدیم با فشار خون بالا و افزایش خطر بیماری قلبی و سکته مرتبط است.

 

شما ممکن است بیش از نیاز بدن خود نمک دریافت کنید، حتی اگر هرگز نمکدان را بر ندارید.

به این دلیل که بیش از 70 درصد از نمکی که ما می خوریم از غذاهای بسته بندی شده و رستورانی تامین می شود. این می تواند کنترل میزان نمکی که می خورید را سخت کند، زیرا قبل از خرید به غذای شما اضافه می شود

توصیه هایی برای کاهش مصرف نمک

 

*       برای بزرگسالان: سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند که بزرگسالان کمتر از 5 گرم (فقط کمتر از یک قاشق چای خوری) نمک در روز مصرف کنند .

*        برای کودکان: سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند که حداکثر مصرف نمک توصیه شده برای برای کودکان 2 تا 15 ساله بر اساس نیاز انرژی آنها نسبت به بزرگسالان کاهش یابد. برای زمانی که کودک تنها با شیر مادر تغذیه می شود (بدو تولد تا 6 ماهگی ) و دوره تغذیه تکملی کودک ( 6ماه تا 24 ماه ) مقدار مصرف نمک را توصیه نمی کند.

برای دسترسی به پمفلت آموزشی اینجا کلیک نمایید.

دکتر محمدحسین کاوه عضو هیئت علمی گروه ارتقا سلامت

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 72022
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید