1-    آیا برای گرفتن دانشنامه مراجعه حضوری لازم است؟

خیر ابتدای بایست از طریق سایتی که اداره کل آموزش اعلام می نمایند، اقدام شود.

 

2-    مدارک لازم جهت امتحان جامع داشجویان دکتری چیست؟

کارپوشه تکمیل شده دانشجویان دکتری- مدرک زبان معتبر- تکمیل فرم امتحان جامع که برروی سایت تحصیلات تکمیلی دانشگاه موجود است.

 

3-    شرایط شرکت در امتحان جامع دانشجویان دکتری چیست؟

·         گذراندن کلیه واحد ها

·         معدل بالای 15

·         گذراندن کلیه کارگاه های الزامی

·         تایید عنوان پروپوزال در گروه آموزشی

·         ارائه مدرک قابل قبول زبان انگلیسی

·         ارائه امتیازات کسب شده در کارپوشه دانشجویان دکتری

 

4-     زمان شرکت در امتحان جامع دانشجویان دکتری چه زمانی می باشد؟

پایان نیمسال سوم و حداکثر اواسط نیمسال چهارم

 

5-    دانشجو چند بار مجاز است در امتحان جامع شرکت نماید؟

حداکثر دو بار

 

6-     کارگاه های عمومی الزامی دانشجویان دکتری چیست؟

 کارگاه اخلاق پزشکی – کار گاه مقاله نویسی

 

7-    دانشجویان دکترای PhD می توانند از مزایای بورس داخل استفاده نمایند؟

بله، از طریق فراخوان متمرکز وزارت بهداشت که از طریق سایت وزارت متبوع اعلام می گردد.

 

8-     آیا دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای PhD می توانند از دوره کوتاه مدت یا طولانی مدت استفاده نمایند؟

فقط دانشجویان دکترای PhD می توانند از بورس کوتاه مدت شش ماهه خارج از کشور استفاده نمایند. شایان ذکر است بودجه موردنیاز و کشورهایی که دانشجو به آن اعزام می گردد از طریق وزارت بهداشت اعلام می گردد.

9-     آیا جهت طرح های تحقیقاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی استاد مشاور الزامی است؟

بله، براساس مصوبه شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه مورخ 10/2/96 و به منظور بهره گیری از توان علمی اعضای محترم هیأت علمی، در طرح های تحقیقاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی داشتن حداقل یک استاد مشاور الزامی است.

 

10-    آیا دانشجویان کارشناسی ارشد در صورت ارائه محصول به جای چاپ مقاله می توانند دفاع نمایند و نمره آن چگونه محاسبه می شود؟

براساس تبصره 2 فصل چهارم کارشناسی ارشد مقررات فارغ التحصیلی فراگیران دانشگاه علوم پزشکی شیراز از منظر پایان نامه وارائه مقاله مصوب هیأت رئیسه دانشگاه مورخ 29/2/99، (موجود در سایت تحصیلات تکمیلی دانشگاه) در صورت ارائه یک محصول تجاری سازی شده مرتبط با رشته کارشناسی ارشد فراگیر به تأکید معاونت پژوهشی دانشگاه (به جای چاپ مقاله) ، نمره پایان نامه از 20 محاسبه می شود.

 

11-    در صورتی که دانشجوی کارشناسی ارشد در هنگام دفاع از پایان نامه، مقاله چاپ/ پذیرش شده منتج از پایان نامه نداشته باشد، می تواند دفاع کند؟

بله ، براساس شرایط ذکر شده تبصره 4 فصل چهارم کارشناسی ارشد مقررات فارغ التحصیلی فراگیران دانشگاه علوم پزشکی شیراز از منظر پایان نامه و ارائه مقاله مصوب هیأت رئیسه دانشگاه مورخ 29/2/99، (موجود در سایت تحصیلات تکمیلی دانشگاه) دانشجو می تواند از پایان نامه خود دفاع نماید.

 

12-    جهت دفاع از پایان نامه دکترای PhD ، ترتیب فراگیر در نویسندگان مقاله مهم است؟

خیر اما هر مقاله فقط برای یک نفر فراگیر (که جزء نویسندگان آن باشد)  مورد بررسی قرار می گیرد. (براساس تبصره 3 فصل 5 دکترای PhD مقررات فارغ التحصیلان فراگیران از منظر پایان نامه و ارائه مقاله مصوب هیأت رئیسه دانشگاه مورخ 29/2/99، (موجود در سایت تحصیلات تکمیلی دانشگاه)       

 

13-     آیا فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد به پذیرش یا چاپ مقاله نیاز دارد؟

خیر سابمیت مقاله و تأیید استاد راهنما کافی است. (سابمیشن مقاله مبنی بر منتج از پایان نامه بودن)

 

14-    برای دفاع از پایان نامه دکتری به چه تعداد مقاله مورد نیاز است؟

به دو مقاله نیاز است (بر اساس فصل 5 : دکترای PhD مقررات مقررات فارغ التحصیلی فراگیران دانشگاه علوم پزشکی شیراز از منظر پایان نامه وارائه مقاله مصوب هیأت رئیسه دانشگاه مورخ 29/2/99، (موجود در سایت تحصیلات تکمیلی دانشگاه))

 

15-    آیا مقاله مروری برای دفاع از پایان نامه در مقطع دکتری قابل قبول است؟

به عنوان مقاله غیرمنتج از پایان نامه قابل قبول است.(با توجه به شرایط قید شده تبصره 6 فصل 5 دکترای PhD مقررات مقررات فارغ التحصیلی فراگیران دانشگاه علوم پزشکی شیراز از منظر پایان نامه وارائه مقاله مصوب هیأت رئیسه دانشگاه مورخ 29/2/99، (موجود در سایت تحصیلات تکمیلی دانشگاه)

 

16-    شرط دفاع از پایان نامه در دوره دستیاری تخصصی دندانپزشکی چیست؟

برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه تا قبل از معرفی به آزمون گواهینامه، ضروری است. شرط دفاع از پایان نامه، حداقل ارائه یک مقاله چاپ/ پذیرش شده از دستیار تخصصی با رعایت موارد ذکر شده در قسمت"ضوابط کلی مقررات فارغ التحصیلی مصوب 30/4/99 "، می باشد. این مقاله الزاماً مرتبط با پایان نامه نیست.

 

17-    شرایط دفاع در دوره دستیاری تخصصی پزشکی چگونه است؟

برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه تا قبل از معرفی به آزمون گواهینامه، ضروری است.

تبصره 1: سابمیشن حداقل یک مقاله منتج از پایان نامه (با رعایت موارد ذکر شده در قسمت "ضوابط کلی") و یا ثبت یک اختراع منتج از پایان نامه (با مالکیت 33 درصد و بالاتر) قبل از فارغ التحصیلی ضروری است. مقاله سابمیت شده جهت فارغ التحصیلی، ابتدا باید توسط معاون پژوهشی گروه آموزشی و سپس معاونت پژوهشی دانشکده پزشکی تأیید شود. معاونت پژوهشی دانشکده پزشکی پس از تأیید، باید تأییدیه سابمیشن مقاله مبنی بر منتج از پایان نامه بودن مقاله را به معاونت آموزشی دستیاری تخصصی دانشکده پزشکی اعلام نماید تا در هنگام فارغ التحصیلی دستیار، اقدام شود.

تبصره 2: در صورت ارائه مقاله چاپ/ پذیرش شده منتج از پایان نامه و تأیید داور/داوران پایان نامه و معاونت پژوهشی دانشکده پزشکی مبنی بر منتج از پایان نامه بودن مقاله، نیاز به ارائه پایان نامه چاپ و صحافی شده نمی باشد و ارائه لوح فشرده حاوی فایل مقاله چاپ/پذیرش شده، کافی است.

 

18-  شرایط دفاع از پایان نامه در دوره فوق تخصصی چگونه است؟

- دفاع از پایان نامه تا قبل از شرکت در آزمون دانشنامه فوق تخصصی، ضروری است. در مواردی که پروژه تحقیقاتی طولانی مدت باشد، حسب نظر گروه آموزشی، حداکثر به مدت یک سال جهت دفاع از پایان نامه فرصت داده خواهد شد، ضمن اینکه در این مدت، دستیار مجاز به استفاده از مزایای دوره فوق تخصصی نمی باشد.

تبصره1: چاپ/پذیرش یک مقاله اصیل پژوهشی منتج از پایان نامه، در نمایه هایISI/PubMed/ Medline  که حتماً در Scopus هم نمایه شده باشد، یا ثبت یک اختراع منتج از پایان نامه (با مالکیت 33 درصد و بالاتر)، شرط فارغ التحصیلی است.

تبصره 2: در صورت ارائه مقاله پذیرش/ چاپ شده منتج از پایان نامه و تأیید داور پایان نامه و معاونت دستیاری فوق تخصصی دانشکده پزشکی مبنی بر منتج از پایان نامه بودن مقاله، نیاز به ارائه پایان نامه چاپ و صحافی شده نمی باشد و ارائه لوح فشره حاوی فایل مقاله چاپ/پذیرش شده، کافی است.

19-  شرایط دفاع از پایان نامه در دوره فلوشیپ چگونه است؟

- نیاز به ارائه پایان نامه ندارد.

تبصره1: چاپ/پذیرش یک مقاله اصیل پژوهشی در نمایه هایISI/PubMed/ Medline  که حتماً در Scopus هم نمایه شده باشد، منتج از طرح تحقیقاتی و مرتبط با رشته فلوشیپی، شرط فارغ التحصیلی است. مقاله چاپ/ پذیرش شده باید مربوط به فعالیت های انجام شده در طی دوره فلوشیپی باشد.

تبصره 2: در صورت ارائه مقاله غیر اصیل (Nonoriginal) باید مجموع امتیاز فراگیر (فلوشیپ) در مقاله/ مقالات به 5 امتیاز پژوهشی برسد. این 5 امتیاز نمی تواند صرفاً از مقالات Case report باشد.  

 

20- مدارک لازم جهت تسهیلات شرکت در گردهمایی جهت دانشجویان تحصیلات تکمیلی چیست؟

·         فرم تکمیل شده" معرفی نامه دانشجویی تحصیلات تکمیلی

·         نامه پذیرش مقاله ، خلاصه مقاله یا سخنرانی به نام متقاضی

·         راهنمای گردهمایی

·         گزارش سفر یک صفحه ای

·         خلاصه مقاله چاپ شده درکتابچه به انضمام جلد کتابچه یا نسخه الکترونیک آن

·         گواهی شرکت و ارایه مقاله در گردهمایی

·                  ارایه فاکتورهای معتبر پرداختی (از جمله هزینه بلیط رفت و برگشت هزینه اسکان وجه ثبت نام و ...

 

21-  در چه مرحله نهایی فارغ التحصیلی و مراجعه به تحصیلات تکمیلی چه مدارکی مورد نیاز است؟

·         دو جلد پایان نامه صحافی شده که در جلسه دفاع مورد تأیید قرار گرفته است

·         فرم تطابق پایان نامه با آئین نامه تدوین پایان نامه

·         دو عدد لوح فشرده هر کدام شامل فایل کامل Word و PDF پایان نامه، فایل امضاهای اساتید تأیید کننده پایان نامه (اساتید راهنما – مشاور و داور) بصورت فارسی و انگلیسی

 

22-    تعداد صفحات پایان نامه چگونه است ؟

برای کارشناسی ارشد حداقل 100 و حداکثر 150 صفحه و برای PhD حداقل 150 و حداکثر 200 صفحه می باشد.

23-    مقررات پایان نامه به زبان انگلیسی چگونه است؟

مقررات پایان نامه انگلیسی مشابه فارسی است فقط حاشیه چپ و راست برعکس فارسی است، اعداد اصلی و فرعی به ترتیب از چپ به راست آورده می شود، چکیده فارسی برای پایان نامه انگلیسی ضروری است و همچنین جلد پشتی این پایان نامه باید به فارسی باشد